Bordenbouw

Dankzij onze aparte afdeling bordenbouw, heeft Electro Goorts de mogelijkheid om te voorzien in het ontwerp, het fabriceren en plaatsen van verschillende soorten elektrische borden.

Alles start bij een gedegen ontwerp. Ons engineeringteam bespreekt samen met de klant de noden en de geldende regelgeving, met als doel een concreet en gedetailleerd ontwerp. Het meedenken met de klant en het aanreiken van oplossingen, gebaseerd op onze expertise, is hierin de rode draad. Nadat de klant zijn goedkeuring heeft gegeven, worden de nodige materialen besteld of gereserveerd. Vervolgens start het fabricageproces.

Electro Goorts heeft ervaring in verschillende soorten borden. Hieronder vindt u, ter illustratie, een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • ALSB (Algemeen LaagSpanningsBord) van 100A t.e.m. 5000A.
  • Kleine verdeelkastjes
  • Stuurkasten voor decentrale productie (Windturbines, WKK…)
  • Modulaire borden.
  • Zichtbare onderbrekingen voor secundaire transformatorbeveiliging.
  • Verdeelborden voor laadpalen.
  • Netontkoppelkasten

In onze afdeling Bordenbouw, starten de techniekers met het verzamelen van alle nodige componenten. Vervolgens nemen zij de tijd om de plannen grondig te bestuderen en waar nodig te overleggen met de projectingenieur en/of de technisch tekenaar. Met het doel een vlotte uitwerking te bekomen.

Onze techniekers beschikken over een uitgebreid machinepark, hoog kwalitatief materiaal en een jarenlange ervaring. Dankzij deze tools kunnen zij het ontwerp omzetten naar realiteit. Het gaat hier niet alleen over standaard borden, maar ook over op maat gemaakte oplossingen. Tijdens de uitwerking kunnen de techniekers onderling overleggen. Maar ook het overleg met de projectingenieur of de technisch tekenaar spelen hierin een belangrijke rol.

Van zodra een bord de fabricagefase verlaat, wordt het eerst visueel geïnspecteerd en vervolgens getest. Pas na het vlekkeloos doorlopen van alle inspecties en testen, wordt een bord vrijgegeven voor transport en montage. Tijdens de overdracht van het fabricageteam naar het montageteam, worden alle aspecten van het bord kort besproken.

Als laatste installeren wij het bord op de werf en voeren wij de laatste inspecties en testen uit. Zodra alle testen een positief resultaat leveren, nemen wij het bord in dienst. De betrokkenheid van de klant is hierbij zeer belangrijk. Onze techniekers zijn pas tevreden wanneer de klant dat ook is..

Bordenbouw
Bordenbouw